Hulp nodig? 06 12 56 09 24|info@jbzorg.nl

Hanneke Ruegebrink, jeugd- en gezinsprofessional

Mijn naam is Hanneke Ruegebrink en ben op 1 juni 2021 gestart als jeugd- en gezinsprofessional bij JB Zorg.  

In 1999 heb ik de SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) aan Hogeschool Windesheim, positief afgerond. Ik ben gestart ervaring op te doen binnen een grote organisatie als pedagogisch medewerkster en als jeugdbeschermer. De afgelopen 10 jaar heb ik gewerkt als crisis interventor binnen de Spoedeisende Zorg. Om mij te blijven ontwikkelen heb ik meerdere (bij)scholingen en trainingen gevolgd tijdens mijn werkjaren.   

Tijdens mijn werkjaren heb ik ontdekt dat ik het best in mijn kracht zit binnen het (kortdurende) werken in crisissituaties. Door aan te sluiten met een open blik binnen de situatie en het gezin, te luisteren, duidelijk en transparant te zijn, maar ook snel de situatie te analyseren, ben ik in staat de crisis te de-escaleren en de (positieve) mogelijkheden in een crisis te zien en deze samen met het gezin en waar mogelijk het (betrokken) netwerk van het gezin te benutten.   

Door geen criteria te stellen, maar goed te luisteren wat de vraag is wil JB Zorg snel, adequaat, toegankelijk en professioneel inspelen op behoeftes van gezinnen en wijkteams om zo passende hupverlening te bieden.  

 

Aansluiten, analyseren, daadkrachtig en coachend

Bovenstaande termen passen bij mij als persoon en hulpverlener. Het aansluiten, analyseren, daadkracht en coachend. Om me verder te verdiepen en ontwikkelen in het coachen volg ik momenteel de opleiding tot coach. 

Waarmee kan
jbzorg u helpen?

Als zorgaanbieder willen wij meer maatwerk leveren. Door geen criteria te stellen, maar goed te luisteren wat de vraag is willen wij snel, adequaat en professioneel inspelen op behoeftes van gezin en wijkteam om zo passende hulpverlening te bieden. Neem contact met ons op via dit formulier, bel ons op 06 12 56 09 24 (Joris), 06 10 92 91 75 (Jeanique) of stuur een e-mail.

Waarmee kunnen we u helpen?
Ik heb een vraag of opmerking
Ik wil meer weten over crisishulpverlening
Ik wil meer weten over gezinsbegeleiding
Ik wil meer weten over coaching
JB Zorg, zorg bij complexe opvoedvraagstukken.

06 12 56 09 24 / 06 10 92 91 75   |   info@jbzorg.nl
Industriestraat 23, 7005 AN Doetinchem

transparant   |   daadkrachtig   |   flexibel