Hulp nodig? 085-3030262|info@jbzorg.nl

Sietske Schleicher, jeugd- en gezinsprofessional

Mijn naam is Sietske Schleicher. Sinds september 2020 ben ik als jeugd- en gezinsprofessional werkzaam bij JBZorg.

Tijdens mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan 'hogeschool de Horst' te Driebergen heb voorzichtig kennis gemaakt met het vak jeugdhulpverlening en was meteen enthousiast. Direct na mijn diplomering in 2004 ben als kersverse hulpverlener begonnen bij een grote organisatie. Hier ben een groot deel van mijn loopbaan werkzaam geweest en heb mij kunnen ontwikkelen tot een ervaren jeugdhulpverlener waarbij ik mij met name gericht heb op crisishulpverlening.
De laatste jaren heb ik mij nog verder gespecialiseerd in crisishulpverlening door werkzaam te zijn als crisisinterventor in de jeugdzorg. En nu als jeugd- en gezinsprofessional bij JBZorg. 
 
Ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg.
Net als mijn collega's bij JBZorg ondersteun ik gezinnen, ouder(s), jongeren en kinderen in crisissituaties. Ik ben mij heel erg bewust van de impact die het heeft wanneer er, vaak plotseling, een "vreemde" hulpverlener in een gezin komt. 
Je maakt kennis met mensen wanneer ze op kwetsbaarst zijn. Ik wil in korte tijd zicht krijgen op een situatie, veiligheid waarborgen wanneer dit nodig is én perspectief bieden aan het gezin. Dit vraagt soms veel van ouders en kinderen. 
Juist daarom vind ik openheid en betrouwbaarheid zo belangrijk.

Outside the box

Daar waar men soms het gevoel heeft geen oplossing te hebben voor een probleem, probeer ik altijd om op zoek te gaan naar andere mogelijkheden. Hierbij probeer ik "Outside the box" te denken of te handelen en de betrokkenen daarin mee te nemen. Dat kunnen praktische oplossingen zijn door bijvoorbeeld te videobellen met een ouder die ver weg woont zodat deze toch betrokken is bij de hulpverlening. Maar ook door de een situatie met open vizier te onderzoeken. Op zoek te gaan naar oplossingen die soms niet voor de hand liggen of vanzelfsprekend zijn.

Waarmee kan
jbzorg u helpen?

Als zorgaanbieder willen wij meer maatwerk leveren. Door geen criteria te stellen, maar goed te luisteren wat de vraag is willen wij snel, adequaat en professioneel inspelen op behoeftes van gezin en wijkteam om zo passende hulpverlening te bieden. Neem contact met ons op via dit formulier, bel ons op 085-3030262 of stuur een e-mail.

Waarmee kunnen we u helpen?
Ik heb een vraag of opmerking
Ik wil meer weten over crisishulpverlening
Ik wil meer weten over gezinsbegeleiding
Ik wil meer weten over coaching